Со 185 сантиметри, нема сомнеж дека Рентсенхорло (познато како Рени) Бад, родена во Монголско потекло, е висока жена. И додека нејзиниот раст е несомнено импресивен сам по себе, нејзините долги нозе се она што ја прави нејзината висина уште повозбудлива – тие се долги 135 сантиметри, што е речиси четири и пол стапки. За понатамошно ставање во перспектива, руската манекенка Екатерина Лисина е актуелен носител на Гинисовата книга на рекорди за најдолги нозе во светот, долги 135 сантиметри инчи. Доколку Бад се пријави, таа официјално ќе ја имаше титулата.

Буд е дел од високо семејство. Додека над другите деца може да се отежне училиштето, Бад научи да ја прифаќа таа што е и сега е пријатна со своето тело и долгите нозе. „Понекогаш е досадно кога луѓето зјапаат во тебе, но чувствувам дека тоа е нормално“.

Сигурно е полесно да се извадат предметите од високите полици, но облекувањето има свои посебни недостатоци за Бад. „Никогаш не можам да најдам панталони и чевли во Азија“, се жали таа. За среќа, сега живее во Чикаго, таа може да купува облека од продавници во САД. Таа редовно ги ниша штиклите за дополнително да ја истакне својата висина и да ги покаже долгите нозе.

Скролувајте надолу за да видите колку е висока Бад и потоа следете ги нејзините авантури на Инстаграм.

Рентсенхорло (познато како Рени) Бад можеби не е највисоката жена на светот, но ги има најдолгите нозе, долги 135 сантиметри.