Работите може да станат малку нејасни по неколку чаши вино, но бразилскиот фотограф Маркос Алберти најде начин јасно да ги зачува и каталогизира веселите ефекти на обожаваниот алкохолен пијалок. Во неговата најнова серија наречена 3 Glasses Later, која започна како експеримент на шега, Алберти ги покани пријателите во својот стан на среќен час и им ги снимаше портретите веднаш штом пристигнаа, кога нивните лица сè уште го отсликуваа „заморот по целодневното работење и од исто така се соочува со сообраќаен шпиц за да стигнете овде“. Потоа го долови начинот на кој се менуваат нивните расположенија и манири по една, две и три чаши вино.

Композициите се, како што вели тој на својата веб-страница, „ништо фенси – лице и ѕид, три пати“. Но, блиското отсекување на конзистентна симплистичка позадина служи за истакнување на автентичните емоции на секој субјект. И покрај нивните различни стилови, интереси и кариери, моделите ја пренесуваат основната универзалност во човечкиот одговор на малку зуи: со откопувањето на шишето доаѓа и откопувањето на изразот и се чини дека повеќе радост се излева со секоја чаша.

, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand