Уметноста на телото е начин луѓето да го изразат својот личен стил. Додека некои сакаат шарени тетоважи со акварел, други претпочитаат црно-бели дизајни. Уметникот Велко од Монтреал создава впечатливи тетоважи во сиви тонови кои се составени од бројни точки.

Овие парчиња во минималистички стил се движат од преслатки животни до мистериозни пејзажи затворени во рамки во облик на лак. Секое од овие парчиња ја спојува естетиката на Велко со индивидуалните желби на клиентот. „Мојата главна инспирација кога цртам е возбудена од моите чувства, мисли и искуства во кои се наоѓам дека ги живеам во моментот, како и од разговорите што имав задоволство да ги споделам со моите клиенти“, објаснува тој. „Се трудам максимално да ги интегрирам овие разговори, идеи и чувства во зрнестите композиции што ги создавав“.

Велко создава чувство на димензија во неговите тетоважи со распоредување на точките според сивата нијанса – создавајќи области на светлина и сенка. „Кога се тетовирам, ефектот на точки на кожата ми дава чувство на гроздобер, зрнеста текстура на сликите снимени со филмска камера, што верувам дека на гледачот му дава смирувачко чувство и уникатен начин на гледање во мојата сопствена реалност.

Black and White Tattoos by Velco

Black and White Tattoos by Velco

Black and White Tattoos by Velco

Black and White Tattoos by Velco

Black and White Tattoos by Velco

Black and White Tattoos by Velco