Тешко е да се направи совршен говор за Оскар. Дури и ако ментално сте го вежбале говорот со години, има толку многу луѓе на кои треба да им се заблагодариме.

Некои, како Џо Пеши, одлучија да ги одржат своите говори исклучително кратки, додека други продолжија малку и натераа некои луѓе да се запрашаат што се случува. Од време на време, некоја ѕвезда ќе ја направи нешто за публиката да се чувствува целосно непријатно, иако, во случај на неколку победници, тоа беше и нивната цел.

Од неодамнешната озлогласена мешавина за најдобар филм до контроверзниот режисер кој доби награда за животно дело, ајде да погледнеме некои од најнепријатните говори за Оскар на сите времиња.