„Top Gun: Maverick“ сè уште урива рекорди, минувајќи ги и „Jurassic World“ и „Titanic“ оваа недела и стана седми филм со најголема заработка на сите времиња на домашниот бокс офис.

Продолжението на хитот од 1986 година – веќе филм со најголема заработка и прв филм од милијарда долари на Том Круз – заработи 662,5 милиони долари во САД од неговото прикажување на 27 мај. Неговиот глобален благајник изнесува 1,35 милијарди долари, што е доволно добро за да го направи 13-тото место со најголема заработка филм некогаш снимен.

„[„Maverick“] прави нешто што само мал број филмови го направиле во модерната ера на блокбастери“, изјави претходно  Џеф Бок, медиумски аналитичар во Exhibitor Relations Co.