Огромната куќа на Мајкл Џордан во Чикаго се уште е на пазарот по 10 години.
Мајкл Џордан се обиде да ја намали цената речиси на половина и фрли комплетен сет на Air Jordans со купувањето на куќата.
Тој плаќа повеќе од 100.000 долари годишен данок на имот.

„Секогаш кога ги имате овие домови кои се само вид на грубо прекумерни подобрувања за областа што водат до многу, многу долги маркетинг времиња“, рече Гејл Лиснер од Integra Realty Resources.

Куќата првично беше понудена за 29 милиони долари и ги има сите додатоци што можете да ги замислите. Некои од „прекумерните подобрувања“ на кои Лиснер можеби се осврнува се базенот со остров со трева на средината од него, врата од замокот Плејбој, маса базирана на улиците на Багдад и знамиња за голф означени со MJ.

Цената на куќата опадна неколку пати и сега изнесува 14,9 милиони долари, или околу 265 долари по квадратен метар – тоа е далеку од првичната цена од 517 долари за квадрат. Точната цена е 14.855.000 долари, а бројките во таа цена се собираат до 23 – бројот на кошаркарскиот дрес на Џордан.

И покрај тоа колку извонредно изгледа куќата, таа е на пазарот од 2012 година. Џордан се обиде да ја продаде куќата во 2013 година, но минималната понуда од 13 милиони долари никогаш не беше исполнета.