Видовме многу талентирани шминкери ширум светот кои ги користат своите вештини за креативно да го трансформираат човечкото лице, но кинеската блогерка Хе Јухонг ја подигнува шминката на следното ниво. Шминкерката користи козметика за да се претвори во кое било познато лице, а ние навистина мислиме на секое лице.

Од Џони Деп до Тејлор Свифт, секоја метаморфоза на шминката ќе ве натера да направите двојна слика. Не е изненадување што Јухонг собра повеќе од 560.000 следбеници на Инстаграм и над 17.000 претплатници на YouTube – нејзиното неверојатно портфолио на имитација на шминка е навистина хипнотизирачко. Јухонг често објавува видеа со детали за фазите на нејзините фантастични трансформации, покажувајќи ја нејзината стручна вештина. Таа ги открива бескрајните можности на шминката и како таа може целосно да ги промени контурите, тенот, па дури и изразите на човечкото лице.

Јухонг често го завршува својот изглед на славните со носење перики и облека за да одговара на стилот на личноста што ја имитира. За нејзината неверојатна трансформација на Алберт Ајнштајн, Јухонг повеќе не е препознатлива под слоевите внимателно насликани намигнувања, лажни мустаќи и сива перика. За нејзиниот изглед инспириран од Мона Лиза, Јухонг се трансформира во чудна верзија на сликата, комплетирана со познатата насмевка на темата.