Фотографот Вил Фергусон се врати со уште една вирална светлосна слика создадена со неговиот дрон. Откако го привлече вниманието за неговата фотографија од светлосен ореол околу Гластонбери Тор, Фергусон сега ја завитка кулата Бродвеј во прекрасна спирала од светлина. Кулата е глупост која се наоѓа во регионот Котсволд во југозападна Англија, а нејзината ѕидарија е прекрасно истакната од светлината. Спиралата е само една од двете слики што Фергусон ги снимил од кулата, и тој сподели како ги направил да се случат на TikTok.

За Фергусон, кој исто така е режисер, овие слики се прекрасен креативен излез. Тој поминува многу време управувајќи со дрон, но главно за комерцијална работа – Google, BBC, Sky Sports и Deutsche Bank се само некои од неговите клиенти. Овие тивки моменти на истражување на селата му овозможуваат да ја истражува својата лична креативност далеку од границите на секоја комисија.

Фотографот Вил Фергусон сака да создава светлосни слики со својот дрон.

Light Painting by Will Ferguson

Light Painting by Will Ferguson

 

@iwillfoto Summer Spirals ⚡️#learnontiktok #photomagic #photography #drone #lightpainting #photographytips ♬ original sound – iwillfoto