Брус Вилис се враќа на сцената на својот најкултниот филм.

Како што пренесува Deadline, видеото кое сопругата на актерот, Ема Хеминг Вилис, го објави на Инстаграм, започнува со црно-бела слика на Вилис на врвот на Fox Plaza во Лос Анџелес, како гледа во глетката.

Фокс Плаза, се разбира, беше искористена за надворешни снимки на Накатоми Плаза во „Умри машки“, во кој Вилис го играше полицаецот Џон Меклејн, кој се бори против терористите.

Во текот на целиот свет има клипови од филмот, а како музичка придружба служи хорот на Мормонскиот Табернакул на Бетовеновата „Ода на радоста“.

Потресен момент доаѓа благодарение на клипот „Умри машки“ во кој Меклејн вели: „Ветувам дека никогаш повеќе нема ни да помислам да се качам во висока зграда“.

Претходно оваа година, семејството на актерот објави дека тој ќе се повлече од актерството откако му беше дијагностицирана афазија, состојба која влијае на когнитивните способности.