Д-р Роботник на Џим Кери се враќа со сосема нов изглед.

Враќајќи се да го глуми злобниот научник во Sonic the Hedgehog 2 – чија премиера ќе биде прикажана на 8 април – иконскиот забавен човек во ексклузивно интервју за E! Daily Pop на News на 4 април.

Го сакам затоа што е совршена манифестација на егото“, рече тој за изгледот на Роботник. „Сакам сè што никој досега не го видел, знаете на што мислам? И да се навикнам на тој лик на кој луѓето се навикнати во видео играта, да се обидам да го персонифицирам тоа, е возбудливо за мене“.

Се чини дека комичарот има склоност да претрпи интензивни физички трансформации за неговите улоги, како во Маската и Како Гринч го украде Божиќ.

„Да има џиновски мустаќи во филм, би сакал да ги измерам и да одам уште една педа понатаму“, се пошегува тој. „Тоа се кризни мустаќи во средината на животот, искрено кажано, за него.

Ликот на Кери е подготвен за одмазда против Соник во новиот филм, здружувајќи се со новиот сојузник Кнуклс, гласот на Идрис Елба. И иако откривањето на „изворот на крајната моќ“ е нешто што е на „таблата за визија“ на Robotnik со години, вели Кери, неговата сопствена табла за визија е многу повеќе зен.

„Мојата визија сега е повеќе од духовното поле на соништата“, сподели тој. „Сакам да научам како да останам во проширена состојба на свест, а сепак да бидам способен да се справувам со светот и да се префрлам во оваа мала кутија за чевли наречена „Џим Кери“ за да направам нешто за да најдам заедништво со другите човечки единици. ”

Едно нешто што дефинитивно не е во визијата на Кери: повторното разгледување на неговите претходни улоги, нешто што многу обожаватели би сакале да го видат како го прави, особено откако тој го повтори својот лик од Кејбл Гај во реклама за Супер Боул од 2022 година.

„Освен ако некоја генијална личност, режисер, автор, не дојде кај вас со сосема ново сфаќање за она што се случува – на пример, ако Чирс Нолан дојде кај мене и рече: „Сакам да го направам Аце Вентура реален и сакам да направам нешто поинтересно. тогаш би можел да слушам“, откри тој. „По одредено време, веќе нема ниту една клетка во вашето тело што е таа личност, па на крајот само го имитирате она што сте го правеле во старите денови, а оригиналната инспирација ја нема.

Така, иако фановите можеби нема да го видат враќањето на Брус Семоќен или Шоуто на Труман во скоро време, фановите можат да го видат Кери овој викенд кога Sonic the Hedgehog 2 ќе се појави во кината на 8 април.