Наместо да користи пријател или роднина како своја муза, уметникот Хулио Цезар има алтернативен извор на инспирација – илустраторот по случаен избор ги избира луѓето кои објавиле слики на интернет и ги пресоздава како забавни, илустрирани ликови.

Генерално, има нешто доста разиграно во илустрациите на уметникот. Брилијантните бои, лелеавите удари со четката и кокетните изрази на лицето дефинитивно придонесуваат за овој ефект. Во исто време, неговите субјекти имаат живост за нив, дозволувајќи им на гледачите да го замислат својот илустриран доппелгнгер како оди, зборува и гестикулира како нивните човечки колеги. Во суштина, тие се подеднакво детални, реалистични и полни со личност како лик директно од филм на Пиксар.

Имајте на ум дека Цезар е во потрага по повеќе фотографии за рекреација. Значи, вие можеби ќе бидете неговиот следен предмет.

, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand