Уметничката Даниела Кари од Satellite Stitches ја користи величественоста на Земјата како инспирација за нејзината уметност на везење. Гледајќи ги сликите на НАСА како изворен материјал, таа ја рекреира вртливата убавина на сателитската фотографија во дрвени обрачи. Претходно се чудевме на нејзината способност да ја преведе оваа слика во хипнотизирачка мешавина од блуз, зелени и сиви нишки. Нејзините најнови парчиња оттогаш станаа само посложени.

Користејќи тенки прамени од конец за вез, уметникот го исцртува секој шев на памукот Kona со цел верно да ги пресоздаде изборите од Океанската биолошка група на НАСА за обработка. Таа го прави тоа со техники на сликање со конци, во кои секоја линија е како индивидуална четка и боите се спојуваат. Резултатот создава прекрасна таписерија од нијанси што може целосно да се цени при снимки одблиску. Токму овие слики од страничен поглед покажуваат колку часови работа поминале во прецизниот пристап и зошто вреди да се обрне внимание на деталите.