Ерик Џенсен создава уметнички дела со пиксели користејќи стари компјутерски копчиња од стари тастатури кои биле отфрлени од компаниите за рециклирање.

Копчињата се обоени во различни бои и се користат за создавање на сосема ново уметничко дело. Едно парче може да се направи од до 40.000 поединечни копчиња. Со оваа техника, тој ги рекреираше познатите слики како „Мона Лиза“, „Ѕвездената ноќ“ и „Девојка со бисерна обетка“.

, StoryLand

 

, StoryLand