Вклучувајќи ја љубовта кон космосот во нејзините мурали, уличниот уметник Изи Извне создаде уникатен стил кој е навистина нејзин. Молдавската уметница комбинира калиграфија со добро изведени илузии за да изгледа дека нејзините ѕидови нè вшмукуваат во друг универзум. Како да се отвораат портали во нова димензија и таа бара од нас да дојдеме да се возиме.

Извне се турка да прави нови универзуми секој пат кога слика ѕид. Притоа, таа бара од гледачите да замислат што е можно надвор од сивиот цемент на урбаната архитектура. Гледајќи во длабоките, насликани тунели, невозможно е да не се запрашате каква магија седи од другата страна. И размислувајќи за овие илузии, Извне се надева дека луѓето стануваат љубопитни за мистерии од реалниот живот.

„Мојот стил е за отворање на неоткриени работи“, изјави Изне за My Modern Met. „Кој може да замисли колку длабока и шарена реалност може да биде внатре во ѕидот? Колку длабок и шарен може да биде космосот над нас? Колку длабок и шарен може да биде светот во секоја анонимна личност што ја среќаваме на улица, во метро, ​​во продавница? Губиме толку многу моменти од животот околу нас само затоа што сме премногу зафатени секој ден за да се запреме и да ги отвориме очите и душата“.

Пополнувајќи го светот со својата моќна илузиона уметност, Извне шири малку магија низ урбаната средина. Секој ѕид е всаден со нејзината енергија, бидејќи таа дава се од себе на секој проект и, пак, се надева дека тоа ќе се преведе на јавноста.

Молдавскиот уличен уметник Изи Извне создава неверојатни улични уметнички илузии кои мешаат калиграфија и геометриски форми.

Izzy Izvne Illusion Street Art

3D Illusion Street Art by Izzy Izvne

Moldovian Street Art

Illusion Art by Izzy Izvne

Female Street Artist

Izzy Izvne Illusion Street Art

Illusion Art by Izzy Izvne

, StoryLand

, StoryLand

Illusion Art by Izzy Izvne

Izzy Izvne Illusion Street Art

Female Street Artist Izzy Izvne

Izzy Izvne Illusion Street Art

Izzy Izvne Illusion Street Art