Tesla ја зголеми својата инфраструктура за полнење повеќе од своите продавници и сервисни центри, известувајќи за 709 локации за продавници и сервиси за кварталот и 3.971 локации за Supercharger (со вкупно 36.165 приклучоци на Supercharger) во вториот квартал. Тие бројки претставуваа раст од 19% на локациите на продавници и сервисни центри од година во година и раст од 34% на бројот на локации за полнење.

Компанијата понуди ограничени детали за нејзините инвестиции и продажба на криптовалути, пишувајќи: „Од крајот на второто тромесечие, ние конвертиравме приближно 75% од нашите купувања на Bitcoin во валута. Конверзиите додадоа 936 милиони долари готовина во нашиот биланс на состојба. Севкупно, готовината и паричните еквиваленти на компанијата се зголемија за 847 милиони долари во текот на кварталот. Тесла предизвика бранови меѓу крипто ентузијастите кога на почетокот на 2021 година објави дека купила биткоин во вредност од 1,5 милијарди долари.

Со две нови фабрики кои сега стојат во Тексас и надвор од Берлин во Германија, Tesla ги задржа своите меки насоки за „50% просечен годишен раст на испораките на возила“, во „повеќегодишен хоризонт“.

Тесла сè уште го брои својот жестоко очекуваниот Cybertruck (најавен во ноември 2019 година), електричниот полу-камион (откриен во ноември 2017 година), ажурираниот концепт Roadster (исто така откриен во ноември 2017 година) и другите шпекулативни проекти како хуманоидниот робот како „во развој .“

На почетокот на овој месец, Tesla објави испораки на возила од 254.695 електрични автомобили за периодот кој завршува на 30 јуни 2022 година, што покажува раст од 27% во однос на кварталот од минатата година, но секвенцијално намалување од 18%. Испораките се најблиската приближна вредност на продажбата што ја открива Тесла. Нејзините возила Model 3 и Model Y сочинуваат 93% од тие испораки.

Руската брутална инвазија на Украина и појавата на Ковид во Кина го влошија тековниот недостиг на полупроводници и делови, заедно со другите проблеми во синџирот на снабдување. Ограничувањата на Ковид во Шангај ја принудија Тесла привремено да го прекине или ограничи производството во својата фабрика таму во текот на вториот квартал од 2022 година.

Извршниот директор Илон Маск, исто така, изрази жалење за високите трошоци за започнување на производството во новите фабрики во Остин, Тексас и Грунхајд во Бранденбург, Германија. За време на интервјуто со Tesla Owners Silicon Valley, фан клуб признат од компанијата, Маск рече дека двете нови фабрики „се огромни печки за пари“.

Извршниот директор, исто така, најави намалување на бројот на вработени во јуни.

Од посветлата страна, Tesla неодамна означи пресвртница со еден вработен кој објави на LinkedIn оваа недела дека компанијата го надмина производството од 2 милиони возила во својата фабрика во Фремонт, Калифорнија