Tesla организираше настан во својата нова фабрика во Гига Тексас наречен Cyber Rodeo каде меѓу другото ја покажа најновата верзија на Cybertruck, која имаше некои промени и подобрувања од последниот пат кога го видовме. Можеби изгледа исто, но Cybertruck-от со кој луѓето што присуствуваа на местото можеа да видат дека задното стакло се спушта електрично, на пример.

Сè уште има неподвижна преграда помеѓу патничкиот простор и креветот, според присутните, така што нема да можете едноставно да излезете од кабината кон задниот дел. Ниту еден моментален пикап не ја нуди оваа функција, иако има неколку чиешто задно стакло може да се спушти, исто како во овој прототип на Cybertruck.

Луѓето, исто така, можеа да ја видат внатрешноста, која не изгледа сосема подготвена за производство, со јаремот на Model S и Model X и недостасува воздушно перниче. Некои, исто така, забележаа дека квалитетот на ентериерот не изгледа како нула, што сугерира дека многу од деловите не се конечни, а некои веројатно се само заштитници.

Се чини дека камерите со страничен поглед се поставени на друго место на овој прототип. Тие се наоѓаат во пластичната обвивка околу предните тркала, и се чини дека ова е нивната конечна положба; најверојатно вака ќе остане за производство. Порамнувањето на панелите и празнините се исто така страшни, но сите сигурно ќе се подобрат за производството.

, StoryLand

Tesla Cybertruck ќе се гради во новиот објект во Тексас, каде што сега се очекува да влезе во производство на почетокот на 2023 година. беше одложено до крајот на 2022 година, а последното одложување покажува дека е одложено за почетокот на следната година.

, StoryLand