Во светот на модата гледаме или екстремно слаби модели или плус сајз модели, ни недостасуваат модели кои го претставуваат „нормалното“ женско тело.

Манекенката на „Sports Illustrated“ Натали Маридуена сака да биде претставничка на „нормалното“ женско тело.

, StoryLand

Натали, која има речиси четири милиони следбеници на „Инстаграм“, првпат предизвика сензација кога се појави на насловната страна на познат магазин во 2021 година.

– Во модната индустрија сретнувате модели кои се или премногу слаби или плус-сајз. Има многу малку модели кои претставуваат просечно или нормално женско тело – изјави таа.

– Сакам да бидам пример за тоа и да покажам дека ваквото тело е исто толку убаво – додаде таа.

Натали вели дека сака модната индустрија да почне да ја цени нормалната форма на женското тело.

Natalie Mariduena

25-годишната девојка вели дека сака да им покаже на своите следбеници на Инстаграм дека не мора да се потпираат на филтри и фотошоп за да изгледаат убаво.

Познатиот магазин „Sports Illustrated“ ја пофали нејзината посветеност, а таа вели дека е најубавото чувство на светот кога си модел на магазин што прифаќа и слави тоа што си.

– Свесен сум дека меѓу моите следбеници и обожаватели има голем број млади девојки и жени кои гледаат на мене. Затоа сакам да им бидам пример, сакам да научат да сакаат кои се и да не ги разубавуваат своите фотографии за фиктивно да се задоволат со себе – заклучила таа.