Модата вообичаено се поврзува со младоста, но погледнете ги напивните стилови на Гинтер Крабенхофт и Брит Кања и ќе видите дека годините немаат никаква врска со тоа. И двајцата се беспрекорно облечени. 75-годишната Крабенхофт често носи триделен костум со најразлични капи, додека Кања нема недостиг од аксесоари за правење изјави и елегантни фустани. Јасно е дека светот е нивна писта, и секогаш кога тие се надвор, тоа е модна ревија во живо.

Ова не е првпат Крабенхофт да биде препознаен по својот стил. Пред пет години, тој стана вирален по облеката која се состоеше од панталона и елек што беше во комбинација со пар фармерки со заострени фармерки и чизми со врвки. Тој се појави како сензација на берлинската модна сцена и оттогаш не застанува. Крабенхофт сега е модел управуван од MARTA PR, а тој дури напиша и книга наречена Само биди си – никогаш не си премногу стар за да бидеш млад. Книгата се фокусира на мудроста што Крабенхофт ја стекнал во текот на неговите години. „Еј, што и да ти се случи, ако мислиш дека си потфрлил во животот, ќе дојде ден кога ќе ја видиш слабоста како сила“, вели Крабенхофт за книгата. „Само во ретроспектива ги препознавам сопствените денови на очај и можам да ги ценам“.

Со таа оптимистичка перспектива, Крабенхофт научи да го цени сето она што животот го нуди – и тоа покажува. Неговите социјални медиуми го прикажуваат не само неговиот изглед кој краде сцена, туку и ужива во културата на Берлин со Кања и пријатели од сите возрасти.

Гинтер Крабенхофт и Брит Кања се модни икони кои докажуваат дека неверојатен стил постои на која било возраст.

Elderly Friends Fashion Icons

Gunther Krabbenhoft and Britt Kanja in Impeccable Fashion

Elderly Friends Fashion Icons

Elderly Friends Fashion Icons

Elderly Friends Fashion Icons

Elderly Friends Fashion Icons

Elderly Friends Fashion Icons

Elderly Friends Fashion Icons