Некои луѓе може да одат на одмор и да ја напуштат својата резиденција без екипаж неколку недели или дури месеци, но еден стан во Париз остана изолиран околу 70 години. Прекрасно сочуваниот простор, кој и припаѓаше на внуката на покојната париска социјалистка и актерка Марте де Флоријан, беше платен месец по месец во текот на многу децении, но никогаш не беше вратен за сето тоа време, оставајќи го не само ненаселено, но и целосно недопрена.

За време на Втората светска војна, сопственичката првично побегнала од нејзиното раскошно живеалиште во обид да избега од нацистичката рација. За никогаш да не се врати во нејзиниот дом, кој сега се смета за париски стан „Временска капсула“, наследниците на луксузната жена решија да направат попис на нејзиниот стан кога ја открија неговата зачувана внатрешност и многуте богатства внатре.

Еден таков скапоцен камен вклучуваше слика на познатиот италијански сликар од 19 век Џовани Болдини. Сликата прикажува жена за која се смета дека е Марта де Флоријан на 24-годишна возраст. Домот со временска капсула, исто така, ја откри нејзината љубовна врска со уметникот преку куп љубовни писма што ги разменуваа. Станот, кој се покажа како богат со имот како и со тајни, моментално е затворен за јавноста, иако некои шпекулираат дека тоа може да се промени.

 

, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand