Американските рап-уметници Снуп Дог и Виз Калифа објавија специјален проект составен од осум песни продадени како NFT, со тематска мелодија за Bored Ape Yacht Club.

Колекцијата, насловена како „Ape Drops 03: An 8th“ може да се изработи преку Manifold. Секоја песна е достапна за купување исклучиво со користење на ApeCoin (APE) со цени кои се движат од 12 до 15 APE, или од 155 до 195 американски долари.

И Снуп Дог и Виз Калифа поседуваат Bored Ape NFT, поставувајќи ги како нивни профилни слики на Твитер. Снуп е активен во крипто просторот и неодамна објави 10.000 аватари за репродукција и „SnoopVerse“ во партнерство со The SandBox metaverse.