Официјално следниот настан на Apple iPhone ќе се одржи на 7 септември.

Поканите излегоа денес, запамтете го датумот кој се шпекулираше за водечкиот настан на Apple. Упатените очекуваат да ги видат iPhone 14 и Apple Watch Series 8. И, како и претходните настани на Apple кои секогаш имаат некаква тема, овогодинешната покана вели „Далеку надвор“ со ѕвездена ноќна естетика. Значи… има врска со просторот? Или, можеби тоа е нешто поврзано со систем за камера со светлосно поле? Хммм.

Настанот, како што беше случај во изминатите неколку години, ќе се пренесува во живо од Apple Park во седиштето на компанијата во Купертино, Калифорнија и ќе биде отворен за ограничен број на присутни лично, како што е последниот настан на Apple.

Иако култниот настан на технолошкиот гигант вообичаено се одржува во вториот вторник во септември, оваа година ќе биде една недела порано и во среда. Како што шпекулираше Марк Гурман од Блумберг, ова може да биде да им се даде на печатот дополнителен ден за патување по долгиот викенд на Денот на трудот. Но, зошто се одржува една недела порано од вообичаеното? Можеби за повеќе време за продажба на сокови пред крајот на фискалниот четврти квартал, според Гурман.

Експертите на Apple предвидуваат големи промени на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, вклучувајќи постојано вклучен дисплеј и долгоочекуваната смрт на страшниот засек. Плус, Apple Watch Series 8 може да дојде со цврст „Pro“ модел за спортисти.