„Се надевам дека успевам да го редефинирам она што се смета за „пристојно“ за бремени жени“, вели ѕвездата на насловната страница на Vogue , Ријана.

„Моето тело прави неверојатни работи во моментов и нема да се срамам од тоа. За време на бременоста жената  треба да се чувствува славенички. Затоа што треба да ја криете бременоста, зошто да се срамиме од нашите стомаци?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

“Премногу е забавно да се дотеруваш. Нема да дозволам тој дел да исчезне бидејќи моето тело се менува, расне и создава нов човек во себе“, вели Ријана. Во текот на нејзината бременост, Ријана направи нешто длабоко за модата – сама ги пишува и менува  правилата за облекување во бременоста со еден маневар во друг нејзиниот стил прави да ни паѓа вилицата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Целосното интервју на мега популарната Ријана ќе можеме да го прочитаме во списанието Vogue во Мај 2022.