Италијанскиот слаткар Матео Штуки е доказ дека треба да си играте со храната. Со седиште во Монца, Италија, 23-годишникот создава вкусни десерти и зашеќерено-слатки задоволства со пресврт – тој додава комични, ситни играчки за да ги трансформира своите домашни печива во инвентивни и имагинативни минијатурни сцени.

Очигледно загрижен и за естетиката и за вкусовите на неговите креации, забавниот готвач забележува: „Во десертот, декорацијата е исто толку важна како и вкусот“. Иако неговите десерти се несомнено вкусни, глупавите сцени на Стучи го крадат шоуто – компактна градежна екипа користи дигалка за играчки за да го брише тирамисуто со какао, свештеник со големина на џеб служи на свадбена церемонија помеѓу љубовен пар јагоди прекриени со чоколадо. малку екипаж за рафтинг во реката се движи низ брзата чоколада што тече, а тим од мали луѓе за одржување му даваат маникир на едно чудовиште. Без разлика дали е приказ на секојдневието обложено со шеќер, вкусен приказ на свечена афера, апетитен акционен кадар или уникатно вртење на празнично колаче, Stucchi има совршена слаткарница за секоја пригода.

2MatteoStucchidesserts13MatteoStucchidesserts24matteostucchi15matteostucchi26MatteoStucchidesserts107matteostucchi38MatteoStucchidesserts119MatteoStucchidesserts810MatteoStucchidesserts611MatteoStucchidesserts912MatteoStucchidesserts12