На големата сцена во Македонскиот народен театар вечер во 19 часот ќе се одржи промоција на монографијата „АКТ – Театарот низ фотографии” од Кире Галевски.

МНТ информира дека станува збор за театарски фотографии на дел од претставите изведувани на сцената на Театарот од 1993 година до денес.

, StoryLand

Проектот на театарскиот фотограф Кире Галевски, е во соработка со издавачот на монографијата, Македонскиот народен театар, а автори на есеите се Искра Гешоска, Дејан Дуковски, Sвездан Георгиевски, Нина Николиќ, Ѓорѓи Јолевски, Срѓан Јаниќијевиќ и Ивана Јарчевска.

Ликовното и графичкото уредување на монографијата е на Зоран Кардула, а уредник е Билјана Црвенковска.