Покрај познатиот цвет на цреша, градот е домаќин на годишниот фестивал на фотографијата, Kyotographie, кој сега е 10-та година. Од термички сликана мечка до свето дрво, еве го вкусот на она што се нуди, вклучително и многу слики од изложба на работа на современи Јапонки.

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

 

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand