Може ли Џони Деп да се врати во Пиратите од Карибите како популарниот лик Џек Спероу? Еве како одговори продуцентот на франшизата Џери Брукхајмер.

Џек Спароу најверојатно нема да се врати на големото платно во скоро време.

Продуцентот на Пиратите од Карибите Џери Брукхајмер се осврна на идното учество на Џони Деп во франшизата за време на интервјуто за Сандеј Тајмс на 15 мај. Деп го играше Спароу во сите пет филмови, а последниот е филмот Пиратите од Карибите: Мртви луѓе од 2017 година. Не кажувај приказни.

Брукхајмер сега работи на уште два филма. На прашањето дали Деп ќе се врати, Брукхајмер едноставно му рече на публикацијата: „Не во овој момент. Иднината допрва треба да се реши“.

Во меѓувреме, тој потврди дека е во преговори со Маргот Роби да биде во едно од двете сценарија за Пиратите од Карибите кои моментално се развиваат.

Деп е во средина на тужба за клевета од 50 милиони долари против неговата поранешна сопруга Амбер Херд, обвинувајќи ја дека му ја уништила репутацијата со измислени тврдења за семејна злоупотреба наведени во есејот на Вашингтон пост што таа го напишала во 2018 година. Херд поднела противтужба од 100 милиони долари против Деп , тврдејќи дека ја клеветил во своите изјави нарекувајќи ги нејзините наводи „обработена измама“.

За време на судењето, Деп сподели дека нема интерес да се врати во повеќе филмови со Пиратите. Во еден момент, адвокатот на Херд го праша актерот: „Факт е, господине Деп, ако Дизни дојде кај вас со 300 милиони долари и милион алпаки, ништо на оваа земја нема да ве натера да се вратите и да работите со Дизни на Пиратите од филмот на Карибите? Точно?”

А Деп одговори: „Тоа е вистина, г-дин Ротенборн“.