Нашата официјална веб адреса е следанва: https://storyland.mk.

Политика за приватност

Вашата приватност е важна за нас. Политика на Storyland.mk е да ја почитува вашата приватност и да се придржува до сите применливи закони и регулативи во врска со какви било лични податоци што можеме да ги собереме за вас, вклучително и преку нашата веб-страницa.

Податоците што ги собираме вклучуваат податоци што вие свесно и активно ни ги давате кога користите или учествувате во некои од нашите услуги, како и сите податоци што автоматски ги испраќаат вашите уреди во текот на пристапот до нашите статии и услуги.

За какви било прашања или проблеми во врска со вашата приватност, можете да контактирате со нас користејќи ги следниве сервиси: storylandmk@gmail.com и  077 902 903

 

Колачиња

Што се колачиња?

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот. Колачињата (cookies) се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат Вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.

Зошто користиме колачиња (cookies)?

На storyland.mk користиме колачиња (cookies) од следниве причини:

  • За техничко функционирање на веб страницата.
  • За собирање на збирни и анонимни статистички податоци.
  • За да ги запомниме Вашите преференции како да се прикажува страницата (преференции за параметрите на екранот), како на пример контрастот на бојата или големината на фонтот.
  • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страница.

Кога ја посетувате нашата веб страница, можеме да собереме некои податоци од Вашето пребарување, како на пример IP адресата, која содржина од веб страницата на StoryLand сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од која веб страница сте биле пренасочени.

Кога ја посетувате нашата веб страна користиме услуга на трета страна Google Analytics да собереме стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на посетителите, но на начин без да може некој да биде идентификуван, ниту е овозможено Google да ги открие идентитетот на оние кои ја посетиле нашата веб страна.

 

Каков вид на колачиња (cookies) користиме?

Користиме постојани колачиња (cookies), кои го памтат пребарувањето/сесијата кога корисникот ќе го исклучи пребарувачот, со цел да се задржи состојбата на корисникот.

Задолжителни колачиња (necessary cookies). Задолжителни колачиња помагаат една веб страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб страницата не може да функционира исправно.

CookieВреметраењеОбјаснување
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 годинаОва колаче се користи за снимање на согласноста на корисникот за колачињата во категоријата „Маркетинг“
cookielawinfo-checkbox-analytics11 месециОва колаче се користи за снимање на согласноста на корисникот за колачињата во категоријата „Аналитички“.
cookielawinfo-checkbox-consent1 годинаЈа снима стандардната состојба на копчињата на соодветната категорија и статусот на колачињата. Работи само во координација со примарното колаче.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 месециОва колаче се користи за снимање на согласноста на корисникот за колачињата во категоријата „Задолжителни“.
viewed_cookie_policy11 месециОва колаче е поставено од GDPR Cookie Consent плагинот и се користи за зачувување на податоци дали корисникот прифаќа или не прифаќа да користи колачиња. Ова колаче не чува никакви лични податоци.

Маркетинг колачиња (marketing cookies). Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви бидат значајни. Овие колачиња исто така ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи. Информациите зачувани во овие колачиња може да ги користат и трети даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами и на други веб страници на прелистувачот.

Аналитички колачиња (analytics cookies). Овие колачиња зачувуваат информации како бројот на посетители на веб страницата, бројот на уникатни посетители, кои страници на веб страницата се посетени, изворот на посетата, итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб страницата и каде што има потреба од подобрување.

Можете ли да ги избришете или контролирате колачињата (cookies)?

Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња (cookies) не е неопходно за работа на веб страницата, но истите би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате овие колачиња (cookies) можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб страна можеби нема да работат правилно.

Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер и можете да ги подесите поголемиот дел од пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можеби ќе има потреба рачно да ги прилагодувате преференциите секој пат кога посетувате веб страна, а исто така можно е да не работат и некои услуги и функционалноста.