45° Brutalist е елегантна куќа од 750 квадратни метри во Исланд со два ката дизајнирана и визуелизирана од LYX arkitekter.
Дизајнерите на куќите се инспирирани од концептот брутализам, воведен од архитектот Ле Корбизје во 1952 година во Обединетото Кралство. Брутализмот е движење против носталгијата на архитектурата; во бруталистичките згради, изложените материјали и структурните елементи се прикажани преку декоративен дизајн.

Куќата се протега на два ката со земјени тонови. Дневната и трпезаријата со купатило и кујна се на приземје. Формата на куќата е како превртен контејнер; сепак, неговите страни се заменети со панорамско стакло кое гарантира 360 степени поглед на плажата на приземјето.

Во денешно време, дизајните стануваат покреативни; креативноста и вниманието кон деталите на секој дизајн се манифестираат во речиси секој дел како форма, ентериер, боја и форми.

Уметноста и експресивноста на дизајнот се рефлектираат во сите ентериери, особено на терасата, каде што можете да го видите целосниот поглед пред вас среде бел ден и небото во ѕвездените ноќи.

Првиот кат ја содржи волшебната примарна спална соба со посебна врата за панорамски стаклен базен е совршена порта за летните одмори и топлите денови. Искусувањето и живеењето во таков пријатен дизајн е бесценето.

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter

 

45-Brutalist House in Iceland by LYX arkitekter