CreativeSoul Photo со седиште во Атланта оживеа инспиративна уметничка визија која ја истакнува убавината на црните девојки и нивната природна коса. Реџис и Каран се дуото маж и жена зад фотографското студио, а нивната серија Афро Арт ја претставува нивната експертиза во фотографирање портрети, како и визуелно раскажување приказни. Впечатливите слики прикажуваат млади девојки во елаборирани костими и фризури, од естетика од барокната ера до паренк облека до жестоки ансамбли од високата мода.

Портретите на девојки прикажани во Афро Арт се стилски и се носат со самодоверба и благодат. Чувствата предизвикани од серијата зборуваат за поголемата идеја околу неа. „Сметаме дека е толку важно за децата во боја да можат да видат позитивни слики што изгледаат како нив во медиумите“, изјави Каран во е-пошта за My Modern Met. „За жал, недостатокот на различност често игра со стереотипите дека тие не се „доволно добри“ и често ги принудува децата да имаат ниска самодоверба“.

За да помогне во борбата против овие негативни чувства, парот ги прикажува децата кои сакаат како изгледаат. „Се надеваме дека гледачите ќе ја видат убавината и разновидноста на афро косата“, објаснува Каран, „и се надеваме дека девојките ширум светот ќе бидат инспирирани да ги сакаат своите уникатни разлики и убавина внатре“.

Afro Art се собра од патувањата на CreativeSoul Photo. „Работевме на овие серии во различни држави во САД (Њујорк, Калифорнија, Тексас, Џорџија). Во секоја држава, создадовме различна тема и дојдовме до парчиња облека и додатоци кои одеа на таа тема“. Иако педантно во подготовките, дуото сепак остави простор за спонтаност. „На снимањето, ние само стилизиравме сè на лет и работевме со нашиот фризер за да создадеме уникатен изглед за секој модел.

Во нивната серија Afro Art, CreativeSoul Photo доловува впечатливи портрети на девојки кои ја нишаат својата природна коса.

 

Portraits of Girls by Creative Soul Photography

 

Afro Art by CreativeSoul Photography

 

Afro Art by CreativeSoul Photography

 

Afro Art by CreativeSoul Photography

 

Afro Art by CreativeSoul Photography

 

Portraits of Girls by Creative Soul Photography

 

Portraits of Girls by Creative Soul Photography

 

Portraits of Girls by Creative Soul Photography

 

Portraits of Girls by Creative Soul Photography

 

Portraits of Girls by Creative Soul Photography