Овие слики се резултат на 7-годишно патување кое ме донесе во земји како Летонија, Израел и Германија. Приказната започнува во летото 2006 година, важен датум во мојот живот затоа што конечно решив да дадам отказ како хонорарен 3D архитектонски илустратор по две години длабоко размислување. Оваа работа ме држеше зафатена повеќе од една деценија.

Работата се исплатеше многу добро, а имав многу клиенти и одлична репутација во Барселона (сè уште имам). Сепак, проектите што доаѓаа во последниот период почнаа да се повторуваат и да бидат здодевни. Дознав дека ја изгубив мотивацијата за тоа. Дури и јас почнав да мразам 3Д архитектонска илустрација. Така, го започнав ова патување со малку пари во џебот што ги заштедив од мојот неодамна затворен бизнис, но без јасна идеја за тоа што ќе правам во мојот живот, професионално мудро.

Една добра работа за долгите патувања е тоа што, одеднаш, човек наидува на многу време за себе, па верувам дека за да научи што е можно повеќе од тие евентуални сознанија, мора да има отворен ум. Затоа, се обидов, и како еден од најважните заклучоци, фактот дека не можам да бидам подалеку од мразењето на 3D архитектонската илустрација. Напротив, го сакам многу повеќе отколку што некогаш би очекувал. Вистинскиот проблем тука беше работата за клиентите!

Затоа решив да работам за себе и да се обидам да заработам за живот од она што по ѓаволите ќе ми излезе од ум, без никакви лични или еколошки ограничувања. Резултатот е постојано растечка серија на слики, кои ги опкружував во проектот наречен „Градски „Портрети“, кои прикажуваат згради кои, поради некоја причина, ми беа важни за време на тоа долго патување.

Се надевам дека ќе уживате во нив! Откако беа фотографирани, структурите беа дигитално манипулирани за да добијат алтернативна форма. И ова е она што досега го правев.

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich

 

Digital-Manipulation-Buildings-City-Portraits-by-Victor-Enrich