Речиси еден месец откако едно од најголемите имиња во препродажбата на патики беше обвинето за организирање на мултимилионска шема за измама, федералните обвинители сега имаат задача да продадат ексклузивна акција во вредност од милиони долари.

Мајкл Малекзаде, некогаш наречен „Берни Медоф на патиките“, беше обвинет за измама со жица, заговор за извршување банкарска измама и перење пари на 3 август, обвинет за измама милиони долари од своите клиенти продавајќи ексклузивни чевли кои никогаш не пристигнале. .

Сега, повеќе од 59.780 пара чевли уредно кутии се во рацете на судски назначен приемник кој треба да ги продаде што е можно поскоро во обид да собере средства за жртвите.