Шами Ошун ја комбинира технологијата со модата за да создаде најкул дизајни што ги менуваат своите  бои. Неjзините додатоци ги апсорбираат УВ зраците за да ја променат бојата. Дизајните на брендот во сопственост на Black вклучуваат обетки со обрач, чанти, држачи за картички и многу повеќе.

, StoryLand

Чанта што ја менува својата боја на сонце

, StoryLand

Чанта која на сонце го менува дезенот

И покрај тоа што Шами Ошун пораснала во Заливската област во Силиконската долина главно од другата страна на улицата, кога првпат го слушнала терминот „3D печатење“ во средно училиште, таа немала поим што значи тоа. Нејзиниот интерес бил разбуден, па отишла на летен час за да го научи занаетот.

Инспирирана од интеграцијата на 3Д печатењето на Ирис ван Херпен во високата мода, Ошун ги видела можностите на технологијата и почнала да експериментира и да се подучува.

Ошун го започнува својот истоимен бренд во 2015 година како „навистина депресивна студентка во средно училиште“ и најпрвин почнала да дизајнира облека и да ја објавува на социјалните мрежи. Таа на почетокот немала многу следбеници, но пет години подоцна  има речиси 19.000 следбеници на Инстаграм, 15.000 следбеници на Твитер.