Откупната компанија Тома Браво стапи во контакт со Твитер за да изрази интерес за составување на понуда за купување што би ривал на понудата од 43 милијарди долари на главниот извршен директор на Тесла, Илон Маск, изјавија во петокот луѓе запознаени со ова прашање.

„Тома Браво“, приватна инвестициска фирма која имаше повеќе од 103 милијарди долари под управување до крајот на декември, го информираше „Твитер“ дека ја истражува можноста за составување понуда, велат изворите.

Не е јасно колку Тома Браво би бил подготвен да понуди и нема сигурност дека таквата ривалска понуда ќе се оствари, предупредуваат изворите, барајќи да не бидат идентификувани бидејќи работата е доверлива.

Портпаролот на Тома Браво одби да коментира, додека претставниците на Твитер не одговорија веднаш на барањето за коментар.