Nike штотуку ја објави својата прва 3D реклама во Токио за да го прослави Денот на Air Max

Како што се приближува Денот на Air Max, Nike презеде огромен билборд во областа Шинџуку во Токио со 3D активирање што го привлекува вниманието на локалното население и на корисниците на социјалните мрежи.

Кампањата трае од 21 до 27 март и ја содржи препознатливата портокалова кутија за патики Nike, која се отвора и открива бројни стилови на Air Max во повеќе бои, а истовремено ја навестува инспирацијата зад секоја патика.

Почнувајќи од 2014 година, Nike ширум светот го одбележуваат 26 март како ден на Nike Air Max. Имено, оваа година е 35-годишнина од патиката, а љубителите на брендот очекуваат гигантот за спортска облека да создаде три нови бои Air Max 1, и ексклузивен пар за одреден регион.