Вил Роџер, првиот директор за операции на Burning Man и основачки член на одборот на Black Rock City, објавува книга која ја следи историјата и транзицијата на сега светски познатиот настан. Започнувајќи со неколку илјади веселби во доцните 1990-ти и прераснувајќи во експанзивен град кој поддржува над 70.000 уникатни граѓани секое лето, новата книга го прикажува постојано менувачкиот градски пејзаж и трансформацијата Burning Man.

Насловена Compass of the Ephemeral: Aerial Photography of Black Rock City преку објективот на Вил Роџер, сеопфатната книга ја покажува невидената величественост на настанот од небото. Книгата вклучува и интерпретативни есеи кои го истражуваат физичкиот, културниот и уметничкиот контекст и влијанието на настанот Burning Man.

„Burning Man е празно платно на кое луѓето можат да дојдат и да создаваат“, вели Роџер. „Burning Man создава човечка емпатија, а потоа се случува веселост и креативност. Burning Man е реалниот свет; сè друго е стандардниот свет. Луѓето доаѓаат со променети животи и променета култура затоа што во Burning Man сите се луѓе. . . нема класа, нема боја. Вие станувате семејство: човечко семејство, светско семејство, глобално семејство“.

Во продолжение погледнете 9 зачудувачки фотографии направени од Compass of the Ephemeral: Aerial Photography of Black Rock City преку објективот на Вил Роџер.

.

, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand
, StoryLand