Кал Кол можеби има само 18 години, но тој веќе привлекува внимание за неговата фотографија со време. Британскиот студент неодамна виде дека неговата креативна фотографија од столб стана вирална на Reddit, што беше добредојдено изненадување. Еден поглед на фотографијата и не е изненадување што привлече толку големо внимание.

Кол паметно го користел столбот како еден вид витраж. Навистина, неговата геометриска архитектура ја прави совршената рамка за различните бои на небото што Кол ги фотографираше во текот на еден час. Вкупно, 14 фотографии беа искористени за изработка на сликата, за која Кол вели дека е под големо влијание на работата на уметникот Алекс Хајнер. Процесот на постпродукција траеше околу пет или шест часа; и, првично, Кол не беше сосема сигурен што да направи со резултатот.

„Долго време не бев сигурен колку добро ќе испадне“, изјави Кол. „Но, им ја испратив сликата на моите пријатели – нешто што секогаш го правам бидејќи ми даваат искрено мислење – и тие рекоа дека тоа е една од моите најдобри фотографии. Тогаш сфатив дека тоа е нешто со што бев многу среќен“.

Оваа приказна само докажува дека честопати, на креативците им е тешко објективно да ја видат моќта на она што го произвеле. За среќа, Кол ја објави својата фотографија, па дури и сподели некои од неговите тајни за уредување на Инстаграм. Оттаму, беше објавена на Редит, каде што собра над 87.000 гласови за. Додека Кол беше поласкан од вниманието, оригиналниот постер не му даде признание за неговата работа, што тој истакна дека е „фрустрирачки“. За среќа, другите во темата му ја дадоа заслугата за да можат повеќе луѓе да ја откријат неговата работа.

Што се однесува до тоа што носи иднината, Кол не е сосема сигурен. Она што го знае е дека се надева дека ќе започне креативна кариера или во филм, фотографија или графички дизајн. Со оглед на тоа што го има постигнато досега, сигурни сме дека ќе ја достигне целта.