Наведувајќи ја улицата како омилено работно место и целиот свет како нивно платно, брачната двојка од Валенсија, Ана Девис и Даниел Руеда, инвентивно комуницираат со архитектурата. Кога е поврзан со нивната љубов кон патувањето, овој разигран интерес кулминира со чудна и креативна колекција на фотографии што ќе ве натераат да изгледате двапати.

Сместени во градовите ширум светот и со смели дезени, едноставни форми и пастелни бои, снимките на Девис и Руеда пренесуваат широк спектар на архитектонски стилови и структури. Покрај едноставното прикажување на прекрасната архитектура низ светот, шармантните фотографии го демонстрираат и уникатниот начин на дуото да го доживува секојдневниот живот и да комуницира со околината. Благодарение на нивните умни пози, фасадите на зградите стануваат театарски заднини, спиралните скали се претвораат во игралишта, а прозорците се трансформираат во разновидни реквизити.

Со оглед на естетски кохезивната и визуелно фасцинантната природа на нивните фотографии, не е изненадување што уметничките таленти на парот го надминуваат разиграното позирање и фотографијата. Девис е илустратор и дизајнер, додека Руеда е обучен архитект. Ако сакате да ја видите уметноста на Девис, посетете го нејзиниот блог. За да дознаете повеќе за архитектонските проекти на Руеда и да го видите неговото портфолио, посетете ја неговата веб-страница. И, ако едноставно не можете да се заситите од нивните забавни фотографии, проверете ги сметките на Инстаграм на Девис и Руеда.

 

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Copenhagen, Denmark

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Riccione, Italy

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Igualada, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Munich, Germany

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Muralla Roja, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Munich, Germany

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Munich, Germany

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Muralla Roja, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Copenhagen, Denmark

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda

Valencia, Spain

Playful Architecture Photography Buildings Around the World Anna Devis Daniel Rueda