Кога наградуваните фотографи Амос Начум и Марко Димитријевиќ се сретнаа во Тонга додека бараа грбави китови, тие се поврзаа поради нивната заедничка љубов кон големите животни. Сега, тие го комбинираа своето 70-годишно фотографско искуство со цел да ѝ дадат на јавноста исклучителен поглед на светот на дивиот свет во нивното заедничко вложување, соодветно насловен како BIG.

Оваа извонредна фотографска книга, објавена од teNeues, е една од најдобрите слики на секој фотограф. Без разлика дали нè одведуваат под вода со поларни мечки или гледаме како тигар ја гаси жедта на копно, фотографите нè пренесуваат во нивниот див свет. Возбудата и емоциите на сликите се опипливи и почитта на секој фотограф кон дивиот свет е очигледна во нивните слики.

На 256 страници, книгата е поделена на делови засновани на емоциите кои Начум и Димитријевиќ ги доживеале додека се сретнале со овие големи животни. Покривајќи широк географски опсег, сликите во книгата за масичка за кафе се неверојатен начин да стекнете нова благодарност за овие животни и да разберете повеќе за тоа што фотографите на дивиот свет го доживуваат на терен. Со наградени фотографии и досега невидени слики, има изненадување што ја чека на секоја страница.

BIG е нова книга за масичка за кафе на наградуваните фотографи за диви животни Амос Начум и Марко Димитријевиќ.

Книгата се фокусира на нивните најдобри слики од големи животни во дивината.

 

Black and white photo of a grizzly bear running in the water

 

Galapagos Giant Tortoise

 

Portrait of South American Sea Lions

 

Со повеќе од 70 години комбинирано фотографско искуство, Начум и Димитријевиќ патуваа низ светот во потрага по диви животни.

 

Sperm Whale with Diver

 

Three Polar Bears Underwater in Hudson Bay

 

Humpback Whale Jumping Out of the Water

 

Нивната надеж е дека книгата ќе донесе новопронајдена почит кон овие неверојатни суштества.

 

Stingray in French Polynesia

 

Orca in the Water Under the Moon in Norway