Руската уметница Елен Шејдлин е сила на природата. Не само што таа создава слики во масло и перформанс уметност, туку нејзината бескрајна креативност исто така се претвора во неверојатна ликовна фотографија. Нејзините привлечни, надреални слики се веднаш препознатливи и и заработија речиси пет милиони следбеници на Инстаграм.

Првичниот интерес на Шејдлин за фотографијата беше поттикнат од фотосесијата со професионален фотограф. Но, дури кога го запознала нејзиниот иден сопруг на колеџ, нешто се променило. „Тој ми покажа дека фотографијата може да биде потешка, може да биде уметност“, вели таа.

Сега, таа ја пушта фантазијата и се занесува во фантазијата. Нема ограничувања за нејзината работа, без разлика дали тоа е користење на едноставни предмети како шарени предиво или сложена шминка за да се разбере нејзината поента. Шејдлин си дозволува целосно да истражи некоја идеја и да не ја испушти додека не се заврши нејзината визија.

Изненадувачки, самата фотосесија е кратка и често трае околу десет минути. Многу повеќе време поминува во подготовката, каде што може да помине до една недела собирајќи ги сите реквизити што ќе и требаат. По еден ден постпродукција, фотографијата е подготвена да ја сподели со нејзините страствени следбеници.

Шејдлин се надева дека нејзината работа може да обезбеди сила и инспирација за нејзините следбеници со тоа што ќе им дозволи „да престанат да се плашат да бидат различни и да го подобрат своето расположение“.

Руската уметница Елен Шејдлин е позната по нејзината надреална ликовна фотографија.

Woman Fused as Part of a Chair

Surreal Photography by Ellen Sheidlin

Woman Upside Down in Front of Products

Surreal Photo of Girl Being Carried in a Suitcase

Surreal Photography by Ellen Sheidlin

Ја пушта фантазијата и резултатите го одземаат здивот.

Surreal Photography by Ellen Sheidlin

Woman Covered in Plants

Girl Wearing a Suit Made of Mirrors

Fine Art Photo of Girl Posing as an Sea Creature on the Beach

Woman Made of Puzzle Pieces