На еден многу несреќен човек му беше забранет пристапот до Биткоин во вредност од 1,8 милиони долари поради најсмешната причина досега. Погледнете како се развива лудилото во продолжение:

 

@conspiracycubed #lawyersoftiktok #microsoft has blocked access to my email address.. that contains the info to my crypto wallet with over 100 bitcoins #helpme #findersfee ♬ original sound – Wubalubadubdub

Откако Crypto вртоглаво се искачи до непристојни количини, слушнавме многу кошмарни приказни низ годините.

Меѓутоа, како што неодамна објасни еден несреќен TikToker – @conspiracycubed, причината поради која не може да пристапи до неговата сметка е во крајна линија затоа што не може да се сети кој е неговиот најдобар пријател од 2005 година.

Тој објаснува: „Погодете кој има биткоин во вредност од 1,8 милиони долари, седна во мртов паричник? Јас.

„Погодете кој не може да влезе во овој паричник бидејќи информациите се зачувани на нивната сметка на Hotmail? Јас“.

Тој додаде: „Зошто не можам да влезам на оваа сметка на Hotmail? Дали е тоа затоа што ја изгубивте лозинката? Не, ја знам лозинката на f**king. Тоа е моја сметка.

Па, се чини дека некој се обидел да се најави на мојата сметка.

„Сега бара од мене да испратам порака за да потврди дека сум тој што велам дека сум, иако профилната слика на сметката е од мене.

„Затоа, им велам, веќе го немам ова, бидејќи го имав овој телефонски број на кралот во 2010 година.

„ТикТокер“ продолжи да објаснува како тој едноставно „го купил биткоинот на каприц и едноставно заборавил на тоа“.

Тој додаде: „Купив најмалку 100 биткоини. Сега тоа е еквивалент на 1,7 милиони или 1,8 милиони долари. Потрошив 40 quid на тоа. Можеби 60? Не знам. Можеше да биде дури 200 фунти.

„Не можам да пристапам до мојата сметка. Дали има адвокати кои можат да ми помогнат?

„Може ли да поднесам барање за пристап до предметот? Знаете, принудете ги љубителите да ми ги дадат моите податоци, тоа се мои податоци.

„Моето лице на кралот е на сликата на профилот. Имам мејлови од мојата девојка, со која сè уште сум 12 години подоцна. И тоа не е доказ.

„Тоа не им смета како доказ. Можам да покажам лична карта, не можам да се сетам кој беше мојот најдобар пријател од 2005 година.

„И јас веќе немам пристап до овој телефонски број. Всушност се обидувам да го купам мојот стар телефонски број само за да можам да добијам на мојата сопствена сметка на Hotmail.

„Ако има некаква правна помош таму. Ве молиме контактирајте со мене. Ќе ве пресечам.

Тековната вредност на еден биткоин е 17.151 фунти во моментот на пишување.