Модниот дизајнер Адам Саакс ја демонстрира неверојатната моќ што може да ја поседува еден пар ножици. Повеќе од 14 години, тој ја усовршуваше дизајнерската техника која не вклучува ништо повеќе од сјајни, остри сечила како жилет и стратешки поставени парчиња. Со својата алатка и око за стил, тој ги сече сложените мотиви во обични боди, фустани и комбинезони, трансформирајќи ги во високомодни ансамбли со дезени налик на скалила кои ги истакнуваат облините на човечкото тело.

Иако креациите на Саакс се импресивни сами по себе, тие стануваат уште повеќе кога ќе го научите неговиот процес. Тој често е домаќин на настани за сечење во живо каде што ќе ја скрати и обликува облеката додека се носи. Аспектот на изведбата претставува свој предизвик, бидејќи тој треба да смисли дизајн на лице место. Со гледање толпа, секое кроење е важно – за разлика од конвенционалната конструкција на облека, нема начин да се извади шевот и да се врати подоцна.

Во поголемиот дел од својата кариера, Сакс создаваше мода за познати личности како Хајди Клум, Џастин Тимберлејк, Кети Пери и Бритни Спирс. Неговата естетика со потпис – воспоставена долго пред украсувањето на маичките да стане мејнстрим – соодветно го смета за кум на овој тренд.

Саакс сега зема провизии преку неговата неодамна основана онлајн продавница, дозволувајќи им на секој да се чувствува како еден од неговите клиенти од А-листата. Погледнете ја неговата хипнотизирачка работа во процес, подолу.

, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand, StoryLand