Наречена Cactus Plant Flea Market Meal Box, специјалната понуда е направена во партнерство со модниот бренд за улична облека Cactus Plant Flea Market. Секоја кутија вклучува оброк со големина за возрасни, како и класичен лик на Мекдоналдс, вклучувајќи гримаси, хамбургер и птичка, како и нов додаток наречен Кактус Бади.

„Го користиме едно од најносталгичните искуства на Мекдоналдс и буквално го препакуваме на нов начин што е хиперрелевантен за нашите возрасни обожаватели“, вели Тарик Хасан, главен директор за маркетинг и искуство со клиенти на Мекдоналдс. „Едвај чекам да им подариме на обожавателите уникатно парче уметност и култура додека заедно ќе се нурнеме во динамичниот свет на Cactus Plant Flea Market следната недела. Со омилените од менито како Big Mac и McNuggets во центарот на оваа соработка, ова е уште еден начин на кој повторно ја разгоруваме љубовта на новата генерација за нашата храна и брендот“.

Новото ограничено издание Среќен оброк ќе биде достапно за купување на трпезарија, возење и испорака додека се потрошат залихите. Дополнително, клиентите ќе можат да купат стока од пазарот за болви од Cactus Plant, како маици, дуксери и колекционерски предмети преку веб-страницата на Мекдоналдс и ќе имаат можност да ги добијат овие производи бесплатно со внесување на наградна игра преку апликацијата Мекдоналдс.

За ограничен временски период, Мекдоналдс нуди Среќен оброк за возрасни. Овој промотивен настан ќе трае од 3 октомври до 30 октомври 2022 година.

Среќниот оброк е во соработка со брендот за улична облека Cactus Plant Flea Market. Секоја кутија вклучува класичен лик на Мекдоналдс, вклучувајќи Гримас, Хамбургер и Птичка, како и нов додаток наречен Кактус Бади.