Лебдете како пеперутка кога носите наметка од Bibian Blue. Со седиште во Барселона, колекцијата на уникатни фустани изгледа како да се составени со различни делови од нежни крилја на пеперутка. Дизајните на целата површина го имитираат мотивот на различни видови, како што е монархот и неговите светло портокалови нијанси. Додавање на етеричното чувство се помалите парчиња додатоци за ткаенина кои се оставени да течат додека се движите; некои од облеките имаат дури и наметка или ракави со капут што буквално ви даваат крилја.

Секое парче од Bibian Blue не е само облека, туку е и дело на уметност што може да се носи. Соодветно на тоа, концептот зад наметките опфаќа жанрови, стилови и епохи и сегашни и идни. „Колекциите“, пишува Бибијан Блу, „евоцираат изрази на реалности што допрва треба да се родат, кои се за возврат на меланхоличните прикази на времето што допрва треба да се случи“. Воодушевени од противречности, фустаните со корсет имаат за цел да не ангажираат бидејќи се „некласифицирани“.

 

Butterfly Gowns by Bibian Blue

 

Butterfly Gowns by Bibian Blue

 

Unique Butterfly Gowns by Bibian Blue

 

Butterfly Gowns by Bibian Blue