Кристијан Бејл вели дека својата кариера му ја должи на Леонардо ди Каприо бидејќи има преземено многу улоги кои актерот ги одбил.

Додека го промовираше најновиот филм на Дејвид О Расел, Амстердам, наградуваниот актер од Acadmey призна дека се пријавил на аудиција за да го игра Џек Досон во Титаник, што очигледно завршило кај Ди Каприо.

И покрај тоа што Бејл е ѕвезда сама по себе, 48-годишникот рече дека често добива улоги кои ѕвездата на „Волкот од Волстрит“ веќе ги отфрла.

Тој изјави: „Не сум само јас.

„Видете, до ден-денес, секоја улога што некој ја добива, тоа е само затоа што тој ја пренел претходно.

„Не е важно што некој ќе ви каже. Не е важно колку сте пријателски расположени со режисерите.

„Сите луѓе со кои сум работел повеќе пати, сите тие прво му ја понудиле секоја од тие улоги. нели?

„Имав еден од тие луѓе навистина ми го кажа тоа. Затоа, ти благодарам, Лео, затоа што буквално, тој може да избере сè што прави. И добро за него, тој е феноменален“.

На прашањето дали некогаш го сфаќа тоа лично, Бејл понизно рече: „Знаеш ли колку сум благодарен што добивам нешто проклето? Мислам, не можам да го правам тоа што тој го прави.

„Ниту јас не би ја сакал изложеноста што ја има. И тој тоа го прави величествено“.

Тој, исто така, на шега сугерираше дека секој холивудски актер кој е на слична возраст како Ди Каприо, нему му ја должи својата филмска кариера.

А-листерот, кој е познат по својата посветеност на улогите, исто така откри зошто ги избегнува своите колеги на снимањето.

Тој инсистира дека тоа не е поради однесување слично на дивата, туку за да може да ги извлече најдобрите перформанси за време на производството.

Тој рече: „Не можам да го направам ова бидејќи ќе бидам најлошиот актер што некогаш сте го виделе ако продолжиме да разговараме. Знаете, со Амстердам морав да му го кажам тоа на Крис Рок.

„Морав да одам таму и да му го кажам тоа.

„Затоа отидов кај него. Реков: „Матеј, морам да се задржам на дистанца“.

Мислам, имајќи предвид дека ѕвездата има добиено многу признанија, јасно давајќи му ги неговите вселенски дела.