Инстаграм се покажа како бастион на некои од најчудните портрети на познати личности, а австралиската комичарка Селест Барбер е подготвена и нестрплива да истакне колку тие навистина се смешни. Во нејзината долгогодишна серија наречена #CelesteChallengeAccepted, таа објавува фотографии од себе (а понекогаш и нејзиниот сопруг) рамо до рамо, имитирајќи ги бизарните слики на познати личности и модели од високата мода. Фото рекреациите на Барбер, кои не ги обложуваат нештата, додаваат загризана духовитост и голема доза на реализам на често идиличните или едноставно глупавите слики на познатите личности.

#CelesteChallengeAccepted започна во јануари 2015 година како „забавен експеримент за да се види како би изгледал просечен човек да се фотографира себеси додека прави работи на богатите луѓе“. Директниот концепт дава смешни резултати кои само ја засилуваат апсурдноста на оригиналната фотографија. Од чудни, згрчени голи пози до „носење“ парчиња пица и цветови, ништо не е надвор од границите за смешната жена.

Рекреациите на Барбер го придобија обожавањето на луѓето ширум светот – вклучително и познатите личности што таа ги пародира. Ештон Качер и Синди Крафорд се сметаат за обожаватели, а Кардашијан повторно ќе ги објавуваат фотографиите на Барбер. Некои модели, открива таа, признаваат дека се фотографираат „само за Селест Барбер“, што го покажува големото влијание на нејзината работа.

Барбер ќе замине за САД во есента 2018 година за да оди на турнеја. За да видите каде ќе биде, проверете ја нејзината веб-страница.

Комичарката Селест Барбер ја продолжува својата урнебесна серија за рекреација со фотографии наречена #CelesteChallengeAccepted, во која создава рамо до рамо пародии на фотографии од познати личности.

Celebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCeleste Barber Instagram ParaodyCeleste Barber Instagram ParaodyCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCeleste Barber Instagram ParaodyCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCelebrity Photo Recreations by Celeste BarberCeleste Barber Instagram ParaodyCeleste Barber Instagram ParaodyCeleste Barber Instagram ParaodyCeleste Barber Instagram Paraody