Познатата 53-годишна актерка Кетрин Зета-Џонс размислуваше за подемите и падовите на нејзиниот брак со 78-годишниот Мајкл Даглас, со кого се омажи во 2000 година, споредувајќи го својот сопруг со скапа чанта.

Сопружниците Зета-Џонс и Даглас се родени на ист ден, 25 септември, со разлика од 25 години. Тие накратко се разделија во 2013 година по неговата битка со ракот на јазикот и нејзината дијагноза на биполарно растројство, а се смирија во 2014 година, за што британската актерка се осврна во интервју за Телеграф.

– Невозможно е да поминете без подеми и падови ако живеете со иста личност и се будите со неа секој ден. Се будам покрај Мајк скоро 25 години. Сакам да сум мажена, но кога ќе размислите, тоа е лудост, вели Зета-Џонс, споредувајќи го нејзиниот сопруг со моден додаток.

– Ќе се омажиш ли за мене? Секако! Но, тогаш размислувате за тоа како чантата Шанел на која потрошивте цело богатство, а веќе не ви се допаѓа, па ја нудите на препродажба, вели актерката.

И покрај турбулентната врска со подеми и падови, Зета-Џонс вели дека тие се всушност многу добри една со друга, се почитуваат и дека навистина никогаш не чувствува дека тој е 25 години постар од неа.

 

– Се сеќавам кога луѓето велеа дека кога јас ќе имам 50 години, тој ќе има 75, но тоа е само математика, вели познатата актерка.