Ова е едно од најдобрите мотивациски видеа за луѓе на кои им треба само малку искра за да продолжат да веруваат во своите соништа!

Нема ниту еден човек на оваа планета што не слушнал за Старбакс, најголемата светска компанија за кафулиња. Но, дали знаевте дека поранешниот извршен директор на Старбакс – Хауард Шулц е роден и израснат во сиромаштија, едвај врзува крај со крај. Кога работите станаа навистина тешки, тој дури мораше да ја продаде својата крв неколку пати.

Ова е успешната приказна на Хауард Шулц, како тој премина од живеење во сиромаштија и борба за пари за да преживее, до трансформирање на Старбакс во компанија од 100 милијарди долари.

Тој беше само младо момче кое не престана да сонува, а еве зошто не треба да престанете и вие.

„Се чувствувам толку силно што причината поради која сум тука е дека сонував големи соништа. Сонував такви соништа за кои другите луѓе велеа дека не се можни“.
„Верувај во своите соништа и сонувај големи“.
– Хауард Шулц