Spectral Motion прави аниматронски кукли за филмови и ТВ серии од 2002 година. Дури и ако не завршат целосно во последната снимка, тие можат да направат одлични референци и за уметниците за визуелни ефекти и за актерите пред камерата.

Шефот за аниматроника на Spectral Motion, Марк Сетракијан, ги зема ликовите извајани и насликани од уметниците на компанијата и им ги дава најреалните можни движења. Ова вклучува правење џиновски раце на тролови за компресирање и ракување со предмети за „Хансел и Гретел: ловци на вештерки“, манипулирање со роботски парчиња и пенлива кожа за да се направи волк  за „Дамата во водата“ или пак да направи ливчињата од лицето на Демогоргон да се движат на првата сезона на „Stranger Things“ на Нетфликс.

, StoryLand

Напредокот во технологијата му овозможи на Spectral Motion да ги поттикне видовите на застрашувачки движења што ги дава аниматроничната кукла White Spike која ќе глуми заедно со Крис Прат и Ивон Страховски во „The Tomorrow War“.