Погледнете како можете да заработите пари онлајн, плус повеќе детали за тоа како брзо да донесете пари.
Еден ден нема да мора да се грижите за парите за кирија и долгот од кредитна картичка. Но, во меѓувреме, мора да ја преземете контролата врз вашата финансиска состојба.
Во врска? Дали треба брзо да заработите пари? Зборуваме за мали изливи на капитал, не за милиони долари, но доволно за да ги задоволите вашите месечни обврски или да го натерате тој досаден доверител да престане да ви се јавува.

Подолу се дадени 32 различни начини на кои можете да заработите дополнителни пари онлајн, преку апликации и офлајн, исто така. И за ваша среќа, скоро сите бараат многу малку до никаков капитал. Продолжете да лизгате за да дознаете повеќе.

1. Возете за Uber или Lyft

Компаниите како Uber и Lyft нудат одлична можност да заработат дополнителни пари. Ќе ви треба чисто досие за возење, прилично нов автомобил и овластување да работите каде и да живеете. Ако ги имате сите тие работи, можете да работите кога тоа е изводливо за вас, без разлика дали тоа е во средината на денот за време на шпицот или во ситните ноќни часови за време на викендот. Изборот е твој.

2. Станете учесник во истражување на пазарот

Еден начин на кој можете да заработите вистински пари без мака е со учество во истражување на пазарот. Тоа се прилично лесни пари за не многу работа, како пополнување онлајн анкета со вашите размислувања за производите на компанијата. Или, пак, компаниите може да побараат од вас да се придружите на фокус група за едноставно да го споделите вашето мислење и да ви надоместат со готовина или картичка за подарок.

3. Продадете ги вашите фотографии

Имате око за фотографија? Се разбира, треба да бидете добри во ова за да заработите пари, но ако сте, можете да продавате фотографии на ShutterStock или iStockPhoto (заедно со многу други) за да генерирате пасивен приход од нешто за кое можеби сте многу страсни.

За побрз начин да заработите со фотографирање, побарајте луѓе кои бараат фотографи за да ја покријат нивната свадба, веридба, роденден на детето или кој било друг животен настан. Ќе ви треба добра камера и одредено искуство, но на овој начин можете да заработите неопходен приход без разлика каде живеете.

4. Станете личен тренинг

Ако разбирате фитнес, би можеле да бидете личен тренер. Луѓето плаќаат добри пари за лични тренери само за да имаат некој да ги држи на вистинскиот пат кон нивните цели. Можете да додадете вредност, а истовремено да си помагате финансиски.

Ова исто така може да се прекине во исхраната и помагањето на луѓето со плановите за оброци, итн. Може да барате клиенти во вашата локална теретана, но во зависност од тоа каде живеете, можеби ќе ви треба одреден сертификат за да го направите ова (да не зборуваме за одобрување од салата). Може да користите и локација како FitnessTrainer за да ги рекламирате вашите услуги.

5. Рекламирајте за компании со фолија за автомобил

Платформите како Carvertise ги поврзуваат брендовите и компаниите со драјверите. Процесот е едноставен — договорете се да го претворите вашиот автомобил во билборд за роаминг по цена. Ако се квалификувате, можете да заработите одредена месечна претплата за рекламирање на вашиот автомобил. Нема да мора да плаќате ништо за да го направите ова, но ќе ви треба чиста евиденција за возење и прилично нов автомобил.

6. Помогнете за домашно градинарство

Нудењето на вашите услуги како локален градинар може да ви донесе доволно пари доволно брзо за да задоволите некои итни потреби. Има многу опции од косење тревници и влечење плевел до планирање градини и декор. Ако се обратите до доволно соседи, ќе најдете барем неколку корисници. Ќе биде вредно за вашето време.

7. Станете домашен организатор

Можете лесно да организирате дома за луѓето, индустрија која се здоби со голема популарност од дебито на хит-серијата на Нетфликс, „Среди се со Мари Кондо“. Ако и самите сте уредна и организирана личност и сте добри во организирање простори, зошто да не ги понудите своите услуги на луѓето околу вас? Ќе бидете изненадени од тоа колку луѓе, дури и на вашиот извор на социјалните мрежи, би можеле да ве натераат да правите нешто вакво.

Повторно, страницата како Care.com исто така помага да се поврзат домашните организатори со луѓе кои бараат ваков тип на услуга. Сето тоа зависи од тоа дали сакате да одите низ професионална компанија или самите да ја пренесете на луѓе кои веќе се во вашата лична или деловна мрежа. Може да ја рекламирате вашата достапност за домашни работни места преку група на Фејсбук специфична за вашата област.

8. Изнајмете резервна соба на Airbnb

Airbnb може да биде одлична платформа за изнајмување резервна соба. Можете да заработите некои добри пари, особено ако живеете во туристичка дестинација. Ако не ви пречат соседите, тогаш ова е опција. Може да се судрите со пријателите и семејството и да ја изнајмите целата куќа ако сте очајни.

9. Водете пешачки тури на Виатор

Ако живеете во туристичко место, размислете да направите пешачки тури на Viator, кој е една од најголемите платформи за тур-оператори во светот. Ќе треба да работите напорно за да стекнете добра репутација. За брзо наоѓање клиенти, понудете бесплатни тури и побарајте совети на крајот.

Ова е искористување на принципот на реципроцитет со моќта на слободното. Луѓето сакаат да добиваат работи бесплатно, но се чувствуваат должни на крајот да дадат нешто за возврат. Затоа супермаркетите секогаш подаруваат храна. Знаат ако ти се допаѓа, ќе го купиш.

10. Перете или детализирајте ги автомобилите

Луѓето секогаш бараат да им се мијат автомобилите и деталните детали. Може да бидете мобилна машина за миење автомобили и продавач на детали без да имате постојана локација. Посетете ги луѓето што ги познавате или направете флаери и ставете ги во поштенските сандачиња на вашите соседи. Ако сакате сериозно да се занимавате со тоа, поддржете веб-страница на една страница или подајте визит-картички. Можете брзо да заработите пари со тоа.