Ова суперјахта со лебедот е веројатно еден од најфасцинантните и спектакуларни јахти досега дизајнирани.

Наречен е „Avenguardia“ и тоа е концепт на мегајахт од 450 метри дизајниран во Италија. Всушност, името Avenguardia е италијански за „авангарда“ или „првите редови“.